Reseptit

Spelttiset mustikkamuffinit

Spelttiset mustikkamuffinit valmistuvat helposti alle puolessa tunnissa ja sopivat keventäjille.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g margariinia (rasvaa max 60 %)
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2-3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaviiliä (rasvaa max 3,5 %) tai rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 2 dl mustikoita

Valmistusohje

 

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili. Pyöräytä taikinaan lopuksi mustikat. Vältä voimakasta sekoittamista.

2. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Vinkki: Spelttijauhoja kannattaa mitata aluksi vähemmän ja lisätä taikinaan vähitellen. Speltti turpoaa huomattavasti, ja siksi taikinan voi jättää hieman normaalia löysemmäksi. Tällöin taikina kohoaa paremmin. Pähkinäisen makuinen speltti on erittäin kuitupitoista
ja monipuolinen raaka-aine niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Joskus kannattaa kokeilla korvata esimerkiksi riisi spelttijyvillä.

X