Reseptit

Suklaa-karpalowhoopiet

Suklaawhoopiet on täytetty karpalotuorejuustolla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1.3 dl sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 dl maitoa
  • 200 g karpalotuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

 

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi muiden aineiden joukkoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Pursota taikinasta 40 nokaretta leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteen uuninlämmössä kahdeksan minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Mausta tuorejuusto tomusokerilla. Jaa täyte 20 leivonnaisen päälle ja nosta loput leivonnaiset kanneksi. Voit siivilöidä leivonnaisten pinnalle tomusokeria.

X