Reseptit

Suklaa-punajuuri-salmiakkikakku

Suklaa-punajuuri-salmiakkikakussa yhdistyvät maut, jota et aivan heti lisäisi kakkutaikinaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keskikokoista punajuurta (250 g)
  • 250 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 3 munaa
  • 2.5 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl hienonnettua turkinpippurirouhetta tai
  • muita rouhittuja salmiakkikaramelleja

päälle:

  • 250 g tummaa suklaata
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl ranskankermaa

pinnalle:

  • turkinpippurirouhetta tai
  • muita rouhittuja salmiakkikaramelleja

Valmistusohje

Suklaa-punajuuri-salmiakkikakku saa mehevyytensä punajuuriraasteesta ja uudenlaisen makuvivahteen turkinpippureista.

Kuori ja raasta punajuuret mahdollisimman hienoksi raasteeksi.

Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhetut salmiakkikaramellit keskenään.

Sekoita punajuuriraaste, suklaa-voiseos, muna-sokerivaahto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä. Vatkaa tomusokeri ja ranskankerma suklaan joukkoon. Levitä seos kakun päälle ja ripottele pinnalle turkinpippurirouhetta tai muita rouhittuja salmiakkikaramelleja.

X