Suklaa-taateli-marenkikakku
Perinteistä pavlovaa jouluisella kosketuksella. Tämä kuvaa hyvin suklaa-taateli-marenkikakkua, jossa suklaan kaakaomaisuus yhdistyy taateleiden makeuteen.
Ainekset
- 1 puristettua appelsiinimehua
- 100 g kuivattuja pehmeitä taateleita
- 6 valkuaista
- 1/2 tl suolaa
- 3 dl sokeria
- 100 g mantelirouhetta
- 200 g tummaa suklaata
koristeluun:
- 2 dl kermaa
- Wiener Nougat crush -mursketta (tai suklaa- tai pähkinärouhetta)
Valmistusohje
Suklaa-taateli-marenkikakku on jouluinen versio pavlovasta.
Edellisenä päivänä: Purista appelsiinista mehu ja raasta kuori kulhoon. Pilko taatelit pienemmiksi, laita ne likoamaan mehu-kuoriseokseen jaanna imeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Seuraavana päivänä: Rouhi suklaa. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista. Lisää rouhe varovasti vaahtoon. Lisää myös taatelit. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 170 asteessa 1 t 15 min, kunnes pinta on rapea mutta sisus kostea.
Anna jäähtyä kokonaan. Älä säikähdä, jos kakun pinta laskee ja halkeilee – se kuuluu asiaan. Irrota kakku vuoasta. Vatkaa kerma vaahdoksi
ja levitä vaahto kakun pintaan. Koristele wiener nougat -rouheella (tai pähkinä- tai suklaarouheella).
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous