Reseptit

Suklaakinuskia, marenkia ja marinoituja marjoja

Pieni makea viimeistelee herkullisen brunssin…Tätä herkkua voi tosin helposti syödä parikin annosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tähtianis
  • 50 g tummaa suklaata
  • 400 g tuoreita tai sulatettuja pakastemarjoja
  • ripaus tomusokeria
  • 1–2 rkl makeaa kuohuviiniä
  • valmiita marenkeja

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja tähtianis. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia hiljaa poreillen.

2. Poista tähtianis ja nosta kattila liedeltä. Paloittele suklaa kinuskin joukkoon ja anna sen sulaa välillä sekoitellen.

3. Mausta marjat kulhossa tomusokerilla ja kuohuviinillä. Lusikoi ne annosmaljoihin ja valuta päälle suklaakinuskia.

4. Murenna pinnalle marenkia ja tarjoile heti.

Lisää suklaisia, kinuskisia ja marjaisia jälkiruokia:

Marenkikakku_kinuskilla

Marenki-suklaa- kinuskikakku

963847-suklabrowniet.jpg

Suklaabrowniet ja valkosuklaakinuski

965350-gluteenittomat_letut.jpg

Gluteenittomat herkkuletut ja suklaakinuski

Kotiliesi.fi: Tahmeat herkkupullat

X