Suklaatäytekakku

Suklaatäytekakku 

10 annosta
yli 60 min
Keskitaso
Suklaatäytekakun salaisuus piilee kahdessa eri suklaassa. Nauti kiirettömästi tummapaahtoisen kahvin kera.

Ainekset

pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita tai leivontamargariinia
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Maitosuklaakreemi:

200 g maitosuklaata
100 g pehmeää suolatonta voita
2 dl tomusokeria

kuorrutus:

1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
1 rkl voita

Valmistusohje

 

  1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 21 cm:n irtopohjakakkuvuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sulata voi ja suklaa samassa kattilassa ja sekoita tasaiseksi.
  4. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  5. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauhoseosta. Sekoita taikina käännellen tasaiseksi.
  6. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunin alatasossa tunnin ajan.
  7. Nosta kakkupohja jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.
  8. Valmista täytekreemi. Sulata maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Lisää sulatettu suklaa koko ajan samalla vatkaten. Vatkaa massa kuohkeaksi.
  9. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Jaa suklaakreemi tasaisesti molempiin väleihin. Kokoa kakku kerroksittain.
  10. Kuumenna kerma kuorrutusta varten kattilassa kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Nosta kattila syrjään ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista ja notkeaa. Lisää nokare voita kiiltoa antamaan.
  11. Valuta kuorrute tasaisesti kakun pintaan.

Lisää ihanan suklaisia kakkuja:

742755-suklaatryffelikakku.jpg

Suklaatryffelikakku

Suklaa_kirsikkakakku

Suklaa-kirsikkakakku

919873-suklaaunelmakakku.jpg

Appelsiini-suklaaunelmakakku

Kotiliesi.fi: Suklaamoussetäytekakku

Tunnisteet

Ruokavalio:

Avainsanat