Suklaatäytekakku
Suklaatäytekakun salaisuus piilee kahdessa eri suklaassa. Nauti kiirettömästi tummapaahtoisen kahvin kera.
Ainekset
pohja:
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 200 g voita tai leivontamargariinia
- 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Maitosuklaakreemi:
- 200 g maitosuklaata
- 100 g pehmeää suolatonta voita
- 2 dl tomusokeria
kuorrutus:
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Suklaatäytekakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 21 cm:n irtopohjakakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi ja suklaa samassa kattilassa ja sekoita tasaiseksi.
4. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa.
5. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauhoseosta. Sekoita taikina käännellen tasaiseksi. Valuta taikina voideltuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunin alatasossa tunnin ajan. Nosta kakkupohja jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.
6. Valmista täytekreemi. Sulata maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Lisää sulatettu suklaa koko ajan samalla vatkaten. Vatkaa massa kuohkeaksi.
7. Leikkaa suklaatäytekakun pohja kolmeen osaan. Jaa suklaakreemi tasaisesti molempiin väleihin. Kokoa suklaatäytekakku kerroksittain.
8. Kuumenna kerma kuorrutusta varten kattilassa kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Nosta kattila syrjään ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista ja notkeaa. Lisää nokare voita kiiltoa antamaan.
9. Kuorruta suklaatäytekakku valauttamalla kuorrute tasaisesti kakun pintaan.
Vinkki: Kokeile myös muita ihanan suklaisia kakkuja, kuten i .
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan suklaamoussetäytekakku
Kommentit
Kreemi epäonnistui tällä ohjeella mutta sain ihan hyvän mössön aikaseksi lisäämällä vähän kuohukermaa ja kananmunankeltuaisen ja jatkaa vatkaamista
Kommentit
Suklaakakussa on ohjeessa maitosuklaakreemen kohdalla 100 gr pehmeää suolatonta, onko kyseessä voi??? sitä ei mainita ohjeessa!
yst. Saara Raivio
Kiitokset Saara kommentistasi. Reseptiin korjattu teksti ”pehmeää, suolatonta voita”.
Kuinka kauan kestää leipoa nämä lässähtävät kakkuset?
Hei @maksaa
Jos leipomasi kakku lässähtää, kannatta lukaista leivontavinkit:
https://anna.fi//leivonta/leivontaohjeita-tule-hyva-kakku-ala-tule-paha-kakku
Reseptissä kohdassa 6, on mainittu kakun paistoaika:
”Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunin alatasossa tunnin ajan.”
Hei!
Haluaisin käyttää tätä reseptiä täytekakun valmistamiseksi, mutta minun pitäisi valmistaa kakku 12 ihmiselle, niin osaisitteko sanoa, kuinka paljon minun pitäisi lisätä kaikkia aineksia, jos haluaisin 12 annosta kakkua?
2x v*****i mennyt kreemi..?? Meni ihan kokkareiseksi samantein kun suklaat laitoin… Kyllä suosittelen tekemään kreemin toisella ohjeella, näin tein itsekkin ja het onnistui… Muuten ihan OK ohje nopeaan kakkuun.
onko joku kokeillut reseptiä ? Tuliko hyvä kakku? 🙂
tein eilen kakun ja ihan hyvältä näyttää! Jos ei ole tummansuklaan ystävä niin ei välttämättä miellytä, iteskin aijon ensi kerralla tehdä maitosuklaaseen. Kiva ohje silti! 🙂
Kreemi epäonnistui tällä ohjeella mutta sain ihan hyvän mössön aikaseksi lisäämällä vähän kuohukermaa ja kananmunankeltuaisen ja jatkaa vatkaamista
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous