Suklaatryffelikakku
Tämä herkullinen jälkiruoka on suklaan ystäville! Kakkua voi syödä useampana päivänä peräkkäin, sillä sen maku vain paranee jääkaapissa.
Ainekset
Sacherkakkupohja:
- 100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 53–67 %)
- 50 g sulatettua voita
- 4 keltuaista
- 5 valkuaista
- 85 g (1 dl) sokeria
- 55 g (½ dl) karkeaa vehnäjauhoa
Suklaatryffelitäyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g tummaa suklaata (ks. yllä)
- 200 g ranskankermaa
Valmistusohje
Sulata suklaa mikroaaltouunissa 350 W:n teholla. Sekoita keltuaiset ja voi ja lisää suklaan joukkoon.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri notkeaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto suklaaseokseen kolmessa osassa.
Siivilöi jauhot taikinan joukkoon ja sekoita kevyesti. Nostele taikina voideltuun rengasvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm. Paista 170-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa kakkupohja vaakasuunnassa kolmeen osaan. Voitele puhdas kakkuvuoka kevyesti öljyllä ja vuoraa se sitten tuorekelmulla.
Kiehauta kerma täytettä varten kattilassa. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle. Anna suklaan sulaa kaksi minuuttia. Vatkaa sauvasekoittimella kunnes seoksen rakenne on majoneesimainen.
Vatkaa ranskankermaa vispilällä minuutin ajan. Kääntele suklaaseos joukkoon. Levitä kolmasosa täytteestä tasaisesti vuorattuun kakkuvuokaan. Laita ensimmäinen kakkupohja täytteen päälle. Paina pohjaa hiukan niin, että täyte nousee vuoan reunoilta pohjan tasolle. Levitä taas kolmannes täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle. Paina toinen kakkupohja päälle samoin kuin edellä. Lisää loput täytteestä ja kolmas kakkupohja.
Peitä kelmulla ja laita kakku jääkaappiin vähintään kahdeksaksi tunniksi. Kakun voi tarjota sellaisenaan tai sen voi myös kuorruttaa.
Suklaatryffelitorttu vain paranee säilyttämisestä. Koristeena on kaakaopapuja ja tryffeleitä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous