Reseptit

Suklainen juhlakakku

Juhlakakku on tehty suklaata säästämättä. Pohjat voit leipoa ajoissa pakastimeen, kakun täyttää jo päivää ennen tarjoamista ja kuorruttaa juuri ennen h-hetkeä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 3/4 dl kiehuvaa vettä
  • 200 g pehmeää voita tai margariinia
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • omenamehua + tilkka konjakkia tai appelsiinilikööriä

Täyte

  • 150 g maitosuklaata
  • 150 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa

Kuorrutus

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl pehmeää voita

Valmistusohje

Kypsennä kakkupohjat mieluiten kahdessa, halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisessa vuoassa. Voitele ja korppujauhota vuoat hyvin ja peitä pohja leivinpaperilla ennen taikinan valmistamista. Voit pakastaa kakkupohjan hyvissä ajoin ennen joulua ja täyttää sekä kuorruttaa juhlapäivänä.

KAKKUPOHJAT: Sekoita kaakaojauhe kiehuvan kuumaan veteen. Mittaa kaikki taikina-ainekset suureen kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kypsennä175-asteisen uunin keskiosassa 25–30 min. Älä paista pohjia liian kuiviksi. Anna jäähtyä.

TÄYTE: Kuumenna kerma kiehumapisteeseen. Paloittele suklaat eri kulhoihin. Kaada päälle kuuma kerma ja sekoita täyte tasaiseksi.

K O K O A M I N E N : Halkaise kakkupohjat. Kokoa kakku ritilän päällä. Jotta kakun nostaminen tarjoiluvadille sujuu hyvin, leikkaa kakun alle sopivan kokoinenleivinpaperipala. Kostuta ensimmäinen pohja kevyesti, levitä päälle puolet toisesta täytteestä. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä jne. Anna valmiin kakun jähmettyä hetki jääkaapissa.

KUORRUTTAMINEN: Valmista kuorrutus samaan tapaan kuin täyte. Lisää kuorrutukseen nokare pehmeää voita. Anna täytteen jähmettyä jonkin verran ja kaada se sitten kakun pinnalle. Levitä kuorrutus tasaiseksi lastalla.

KORISTELUVINKKI: Koristeelliset suklaakiehkurat syntyvät näin: Sulata 100 g tummaa suklaata. Levitä suklaa noin 4 sentin levyisiksi, ohuiksi nauhoiksi leivinpaperin päälle. Nosta paperit esim. kahden kaulimen päälle siten, että suklaanauhat tulevat jähmettyessään aaltomaisiksi. Paloittele nauhat ja nosta suklaapalat kakun pinnalle varoen.

Suussa sulavat suklaakakut valmistat myös näillä ohjeilla:

suklaatäytekakku

Suklaatäytekakku

Sacher-kakun tyyppinen appelsiini-suklaakakku

Sacher-kakun tyyppinen appelsiini-suklaakakku

appelsiini-suklaaunelmakakku

Appelsiini-suklaaunelmakakku

Kotiliesi.fi: Suklaamoussetäytekakku

X