Reseptit

Suklaiset banaani-maapähkinäpalat

Banaanit mustuvat nopeasti, joten ne tulisi syödä melko pian pois. Banaani-maapähkinäpaloihin ylikypsät banaanit soveltuvat mainiosti, sillä sulatetun suklaan kanssa makea banaani on oikea makunystyröitä hellivä herkku.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 banaania
  • 1 dl rouheista maapähkinävoita
  • 150 g tummaa suklaata (laktoositonta)
  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

Suklaa, banaani ja suolapähkinä on mieltä ja makuaistia hellivä kolminaisuus.

1. Kuori ja viipaloi banaanit noin 0,5 sentin paksuiksi viipaleiksi.
2. Sipaise joka toiselle viipaleelle pieni nokare maapähkinävoita ja nosta päälle toinen banaaniviipale. Paina viipaleet toisiinsa kiinni cocktailtikuilla.
3. Sulata suklaa. Kasta banaani-maapähkinävoipalat sulaan suklaaseen ja nosta ne laakealle lautaselle.
4. Anna jähmettyä viileässä ja herkuttele.

Katso myös:

Banaani-kvinoapannarit, Ruoka.fi

Banaani-kaurakakku, Ruoka.fi

Banaanipikkuleivät, Kotiliesi.fi

X