Reseptit

Suomalainen panna cotta

Suomalainen panna cotta saa rakenteensa piimästä.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/ Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl luomupiimää
  • 2 dl kuohukermaa
  • 8 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0.8 dl sokeria
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 0,5 vaniljatanko
  • 0.5 dl mantelirouhetta

Valmistusohje

Suomalainen panna cotta tehdään näin:

1. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita piimä, sitruunankuori ja -mehu, mantelirouhe, sokeri ja halkaistun vaniljatangon siemenet kermavaahdon joukkoon.

2. Puserra vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne kuumennetussa sitruunamehussa. Kaada sulanut liivate hyvin sekoittaen jälkiruoan joukkoon ja hyydytä jälkiruokaa annosvuoissa tai kakkuvuoassa vähintään kuusi tuntia jääkaapissa.

3. Tarjoa suomalainen panna cotta  mansikka-raparperikeiton kanssa.

Katso myös:

Panna cotta

Panna cotta, vaniljakreemiä ja sokeroituja lakkoja

Kuutamovanukas à la panna cotta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäinen panna cotta

X