Suomalainen panna cotta
Suomalainen panna cotta saa rakenteensa piimästä.
Ainekset
- 5 dl luomupiimää
- 2 dl kuohukermaa
- 8 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
- 0.8 dl sokeria
- 0,5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 0,5 vaniljatanko
- 0.5 dl mantelirouhetta
Valmistusohje
Suomalainen panna cotta tehdään näin:
1. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita piimä, sitruunankuori ja -mehu, mantelirouhe, sokeri ja halkaistun vaniljatangon siemenet kermavaahdon joukkoon.
2. Puserra vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne kuumennetussa sitruunamehussa. Kaada sulanut liivate hyvin sekoittaen jälkiruoan joukkoon ja hyydytä jälkiruokaa annosvuoissa tai kakkuvuoassa vähintään kuusi tuntia jääkaapissa.
3. Tarjoa suomalainen panna cotta mansikka-raparperikeiton kanssa.
Katso myös:
Panna cotta, vaniljakreemiä ja sokeroituja lakkoja
Kuutamovanukas à la panna cotta
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäinen panna cotta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous