Reseptit

Suppilovahvero-kvinoa

Runsasproteiininen kvinoa sopii hyvin syksyn sienisadon seuraksi. Tässä reseptissä kvinoa on yhdistetty suppilovahveroihin. Toimii sellaisenaan kasvisruokana tai vaikkapa broileriruoan lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl keitettyä kvinoaa
  • 0.5 l paistettuja suppilovahveroita
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1–2 silputtua salottisipulia
  • 1–2 silputtua valkosipulinkynttä
  • suolaa, pippuria
  • timjamia, rakuunaa

Valmistusohje

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan miedossa kasvis- tai lihaliemessä. Paloittele ja paista suppilovahverot.

2. Kuumenna voi tai öljy kattilassa, lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuumenna pari minuuttia. Lisää kattilaan kvinoa sekä sienet. Kuumenna ja mausta.

Vinkki: Suppilovahverokvinoa maistuu esimerkiksi vuohenjuustolla täytettyjen broilerinfileiden kera.

Lisää ruokia sienistä:

Suppilovahvero-ohratto

Ohra-suppilovahverolisäke

806541-tatti_taleggio_perunat.jpg

Taleggio-juustolla kuorrutettu tatti-perunapaistos

756932-kantarellirisotto_Marstio.jpg

Kantarellirisotto

Kotiliesi.fi: Sienikiusaus

X