Sweet food o’mine: Katkarapucurry

Sweet food o’mine: Katkarapucurry 

Mainos
4 annosta
30-60 min
Keskitaso
Nyt matkataan makujen ja mausteiden Intiaan. Katkarapucurry on miedon tulinen, mausteiden ja värien ilotulitus lautasella.

Ainekset

250 g katkarapuja

Marinadi

1 tl tuoretta inkivääriä, raasteena
1 tl Urtekram chilihiutaleita
1 tl Urtekram kurkumaa
1 tl Urtekram jauhettua korianteria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Curry:

3 rkl öljyä
1 kanelitanko
1/2 tl Urtekram kurkumaa
1/2 tl Urtekram jauhettua korianteriaaa
2 tl Garam masala -mausteseosta (ohje alla)
1 tl tuoretta inkivääriä, raasteena
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
1 sipuli, kuutioituna
2 tomaattia, kuutioituna
2 dl kookosmaitoa
suolaa maun mukaan

Garam masala -mausteseos:

2 rkl jauhettua korianteria
1 rkl jauhettua kuminaa
2 rkl kurkumaa
1 rkl kardemumman siemeniä, jauhettuna
1 rkl kokonaisia mustapippureita, jauhettuna
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl chilihiutaleita jauhettuna

Valmistusohje

Garam masala on intialaisessa keittiössä käytetty maustesekoitus.

Garam masala-mausteseos:

1. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Säilytä suljettavassa purkissa.

Marinadin valmistus:

1. Yhdistä marinadin ainekset. Sekoita joukkoon katkaravut. Anna marinoitua noin 10 minuuttia.

Curryn valmistus:

1.Kuumenna öljy pannulla. Lisää katkaravut marinadeineen pannuun. Paista pari minuuttia, samalla sekoitellen. Nosta katkaravut syrjään. Jätä paistosta syntynyt neste pannuun.

2. Lisää pannulle sipulisilppu ja kuullota pehmeiksi liemessä. Lisää pannulle tuore inkivääri ja valkosipuli. Kuullota vielä noin minuutti.

3. Lisää pannuun kaikki mausteet ja sekoittele niitä noin minuutti.

4. Lisää kuutioidut tomaatit ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes tomaatit kiehuvat rikki. Sekoittele välillä.

5. Lisää kookosmaito ja nosta lämpötilaa. Anna kiehua minuutti. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä. Poista kanelitanko ja tarjoile. Tarkista maku ja mausta maun mukaan suolalla.

Tarjoa Katkarapucurry riisin ja pitaleivän seurana

Suosi ostaessasi katkarapuja MSC- ja ASC-merkittyä katkarapua

Sweet food o’mine -blogi osalliseuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:

Avainsanat