Reseptit

Taateli-pekoniperunasalaatti

Herkullinen taateli-pekoniperunasalaatti tuo vaihtelua kesäiseen ruokapöytään.

Teksti:
Marja Samuli
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg uusia perunoita
  • 5 vihreää tankoparsaa
  • vettä ja suolaa keittämiseen
  • 70 g pekonia
  • 1 iso omena
  • 2 kookasta lehtisellerin vartta
  • 1 varhaissipuli varsineen
  • 6-8 pehmeää kuivattua taatelia
  • maun mukaan rouhittua merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi ja valuta ne. Katko parsoista kuivat varren päät pois ja pilko varret sopiviksi suupaloiksi. Kiehauta palat nopeasti suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja pane saman tien jääveteen. Näin parsapalojen vihreä väri säilyy kirkkaana.

Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja nosta hetkeksi talouspaperille valumaan. Pilko jäähtynyt pekoni pieniksi kuutioiksi. Pilko huuhdottu omena, sellerinvarret, sipuli, kivettömät taatelit ja jäähtyneet perunat kulhoon.

Lisää sekaan valutetut parsapalat, mausta rouhitulla suolalla ja mustapippurilla. Valuta sekaan keskenään sekoitetut öljy, sherryviinietikka ja sokeri. Kääntele seos tasaiseksi. Peitä ja pane jääkaappiin vetäytymään vähintään 1⁄2 tunniksi ennen tarjoilua.

X