Tähtisade-kakku
Hurmaava tähtisadekakku sopii juhliin kuin juhliin.
Ainekset
- 4 munaa
- 125 g taloussuklaata
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g voita tai margariinia
- 1 1/2 dl fariinisokeria
kostutus:
- 2 dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
väliin ja päälle:
- 2 dl mangososetta
- 1-2 banaania
- 3-4 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
pinnalle:
- kaakaojauhetta tai tomusokeria
- marsipaanista tehtyjä tähtiä
- sokerikuulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 23 cm).
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaa vähitellen samalla kevyesti vatkaten.
4. Lisää taikinaan toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen taikinaan.
5. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 40–50 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väliin mangososetta, kermavaahtoa ja banaaniviipaleita. Voit jättää kermavaahtoa myös kakun pinnalle tai siivilöidä pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria.
7. Kauli pala marsipaania ohueksi levyksi ja ota tähtimuoteilla koristeita kakun pinnalle. Kuvan kakun valkoiset tähdet on tehty sokerimassasta ja muut tähdet värillisistä marsipaaneista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous