Reseptit

Tähtisade-kakku

Hurmaava tähtisadekakku sopii juhliin kuin juhliin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 125 g taloussuklaata
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl fariinisokeria

kostutus:

  • 2 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

väliin ja päälle:

  • 2 dl mangososetta
  • 1-2 banaania
  • 3-4 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

pinnalle:

  • kaakaojauhetta tai tomusokeria
  • marsipaanista tehtyjä tähtiä
  • sokerikuulia

Valmistusohje

 

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 23 cm).

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata miedolla lämmöllä välillä  sekoitellen. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaa vähitellen samalla kevyesti vatkaten.

4. Lisää taikinaan toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen taikinaan.

5. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 40–50 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella.

6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väliin mangososetta, kermavaahtoa ja banaaniviipaleita. Voit jättää kermavaahtoa myös kakun pinnalle tai siivilöidä pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria.

7. Kauli pala marsipaania ohueksi levyksi ja ota tähtimuoteilla koristeita kakun pinnalle. Kuvan kakun valkoiset tähdet on tehty sokerimassasta ja muut tähdet värillisistä marsipaaneista.

X