Reseptit

Kanapita tandoorimaustein

Murea tandoorikana maistuu pitaleivän välissä. Raita tasapainottaa hienosti mausteista kanaa. 

Teksti:
Carsten Pedersen
Kuvat:
iStockphoto

Kanapita on mainio lounas ja piknik-eväs. Mausteinen tandoorikana ja raikas kurkkuraita muodostavat täydellisen pitaleivän täytteen.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanapita

  • 4 kanafilettä
  • 2 rkl tandooritahnaa
  • 4 pitaleipää
  • 4 kevätsipulia, hienoksi silputtuna
  • 1 nippu korianteria, murskattuna
  • suolaa ja pippuria

raita:

  • puolikas kurkku, raastettuna
  • 15 mintunlehteä, hienoksi silputtuna
  • 2 dl bulgarian- tai turkkilaista jogurttia
  • 2 tomaattia, ilman siemeniä ja paloiteltuna
  • 2 limeä

(lisäksi:

  • salaattia, tomaattia, rucolaa)

Valmistusohje

 Kanapita tandoorimaustein tehdään helposti näin:

Kanafileet pannaan pussiin yhdessä tandooritahnan kanssa ja annetaan marinoitua yön yli. Paistetaan noin 8-10 minuutin ajan ja leikataan pitkiksi suikaleiksi.

Raita: Kurkku kuoritaan, raastetaan ja valutetaan. Sekoitetaan tomaatin, mintun ja jogurtin kanssa. Maustetaan suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Tämän jälkeen valmistetaan kevätsipulista ja korianterista salaatti, joka sekoitetaan kanan kanssa. Lämmitetään pitaleivät ja täytetään ne raidalla ja kanasalaatilla. Tarjoile kanapita limen kera.

Vinkki: Leivo pitaleivät itse ja täytä ne nyhtölampaalla

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin kokoat meze-lautasen ja herkulliset lisukkeet falafelien kylkeen

X