Reseptit

Tapasäyriäiset

Tapasäyriäiset voi kätevästi tarjota limettilohkojen kera pienistä laseista. Majoneesinokare viimeistelee tämän herkun.

Teksti:
Seija Kilström ja Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g isoja katkaravunpyrstöjä
  • 300 g kuorettomia pakastesimpukoita
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 iso silputtu punainen chili
  • 2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • reilusti persilja- ja tillisilppua

Lisäksi:

  • majoneesia
  • limettilohkoja

Valmistusohje

Tapastyyppiset äyriäiset voi tarjota vaikka pienistä laseista limettilohkoilla koristeltuna.

1. Anna äyriäisten sulaa hitaasti jääkaapissa. Valuta siivilässä. Sekoita mausteet ja sitruunamehu öljyyn. Silppua tilli ja persilja. Pane äyriäiset kulhoon tai isoon muovirasiaan. Lisää öljy ja vihersilppu. Sekoita ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

2. Jaa äyriäiset pieniin laseihin. Lisää pinnalle nokare majoneesia, koristele limettilohkoilla.

X