Tapasäyriäiset
Tapasäyriäiset voi kätevästi tarjota limettilohkojen kera pienistä laseista. Majoneesinokare viimeistelee tämän herkun.
Ainekset
- 500 g isoja katkaravunpyrstöjä
- 300 g kuorettomia pakastesimpukoita
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 sitruunan mehu
- 1 iso silputtu punainen chili
- 2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 tl hiutalesuolaa
- mustapippuria myllystä
- reilusti persilja- ja tillisilppua
Lisäksi:
- majoneesia
- limettilohkoja
Valmistusohje
Tapastyyppiset äyriäiset voi tarjota vaikka pienistä laseista limettilohkoilla koristeltuna.
1. Anna äyriäisten sulaa hitaasti jääkaapissa. Valuta siivilässä. Sekoita mausteet ja sitruunamehu öljyyn. Silppua tilli ja persilja. Pane äyriäiset kulhoon tai isoon muovirasiaan. Lisää öljy ja vihersilppu. Sekoita ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
2. Jaa äyriäiset pieniin laseihin. Lisää pinnalle nokare majoneesia, koristele limettilohkoilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous