Reseptit

Tapenadeleipäset

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (n. 3 dl) kivettömiä kalamataoliiveja
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus sokeria
  • hyppysellinen suolaa

tarjoiluun:

  • 12 ohutta maalaispatonkiviipaletta
  • 12 lehteä punabasilikaa tai perillaa

Valmistusohje

Tapenadeleipäset maistuvat kurpitsakookoskeiton kanssa halloween-juhlien alkuruokana.

1. Valuta oliivit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, lehtipersilja, oliiviöljy ja sitruunan kuori sekä mehu.
2. Anna koneen pyörittää seos rouheaksi tahnaksi. Maista ja mausta sokeriripauksella sekä tarvittaessa suolalla.
3. Paahda maalaispatonkiviipaleet rapeiksi paistinpannulla tai paahtimessa.
4. Sipaise viipaleille oliivitahnaa ja koristele punabasilikalla tai perillalla.

 

X