Tapenadeleipäset
Ainekset
- 1 prk (n. 3 dl) kivettömiä kalamataoliiveja
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus sokeria
- hyppysellinen suolaa
tarjoiluun:
- 12 ohutta maalaispatonkiviipaletta
- 12 lehteä punabasilikaa tai perillaa
Valmistusohje
Tapenadeleipäset maistuvat kurpitsakookoskeiton kanssa halloween-juhlien alkuruokana.
1. Valuta oliivit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, lehtipersilja, oliiviöljy ja sitruunan kuori sekä mehu.
2. Anna koneen pyörittää seos rouheaksi tahnaksi. Maista ja mausta sokeriripauksella sekä tarvittaessa suolalla.
3. Paahda maalaispatonkiviipaleet rapeiksi paistinpannulla tai paahtimessa.
4. Sipaise viipaleille oliivitahnaa ja koristele punabasilikalla tai perillalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous