Taste of Nikinmäki: Paahdettu kurkumakukkakaali & korianterikastike

Taste of Nikinmäki: Paahdettu kurkumakukkakaali & korianterikastike 

Mainos
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

1 kokonainen kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl Urtekram kurkumaa
1 rkl Urtekram kokonainen kardemummaa
suolaa
granaattiomenan siemeniä
etikkasipulia
cashew-pähkinöitä

Kastike:

1 dl kaurajugurttia
1 tl Urtekram jauhettua korianteria
1 tl sitruunan mehua
suolaa

Valmistusohje

Huuhtele kukkakaali ja kuivaa. Jätä lehdet paikoilleen. Kaada päälle 1 rkl öljyä tasaisesti joka puolelle. Ripottele kurkumaa kauttaaltaan ja hiero se vielä pintaan. Kaada vielä toinen rkl öljyä päälle. Työnnä kardemummat ympäri kukkakaalin pintaa. Kääri folioon ja pistä uuniin 200 asteeseen yhdeksi tunniksi. Tunnin jälkeen poista folio ja pistä takaisin vielä puoleksi tunniksi. Nosta pöydälle ja ripottele suola pintaan.

Kun kukkakaali on uunissa mittaa 1 dl kaurajogurttia kippoon ja sekoita joukkoon muut mausteet. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.

Paahda cashewit kuivalla pannulla. Vahdi etteivät pala.

Paahda leivät öljytyllä pannulla, leikkauspuoli alaspäin, kunnes saanut ruskistuneen pinnan. Kasaa päälle kukkakaalia ja etikkasipuleita, ripottele kastike ja siemenet ja lopuksi pähkinöitä.

Nam Nam

Taste of Nikinmäki -blogi osallistuu Ruoka.fi: ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat