Tatti-omenacarpaccio
Valmista tatti-omenacarpacciota hienostuneeksi alkuruoaksi.
Ainekset
Carpaccio:
- 500 g tatteja
- 500 g omenoita
- 2 salottisipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- timjamia
- rosmariinia
- 1 dl portviiniä
- suolaa
- valkopippuria
- 4 liivatelehteä
Selleripyree:
- 200 g selleriä
- voita
- 1 dl vettä
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl ranskankermaa
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori omenat ja sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista siinä sieniä, omenoita, sipuleja ja yrttejä, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Lisää joukkoon portviini ja keitä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää liotetut liivatelehdet lämpimään omena-sienipohjaan.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka talouskelmulla ja nostele carpaccioseos siihen. Pakasta.
Selleripyree: Kuori ja pilko selleri ja kuullota voissa. Kaada päälle kerma ja vesi ja hauduta kypsäksi. Soseuta ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon ranskankerma ja jäähdytä.
Kun carpaccio on täysin jäätynyt, leikkaa siitä ohuita siivuja ja tarjoile selleripyreen kanssa.
Tatti-omenacarpaccio on hienostunut alkuruoka. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen.
Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous