Reseptit

Täysjyväpasta ja kuuma tomaattisalsa

Salsakastike maistuu myös kuumana. Täysjyväpastan kanssa siitä syntyy kevyt, mutta täyttävä ruoka. Tarjoa pasta halutessasi parmesaaniraasteen kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g täysjyväpastaa

Salsakastike

  • 500 g tomaatteja
  • 1 chilipalko
  • 0,5 dl hienonnettua korianteria
  • 0,5 dl hienonnettua minttua
  • 0,5 dl hienonnettua basilikaa
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 prk kapriksia

Valmistusohje

1. Valmista salsakastike. Kuutioi tomaatit ja hienonna chili. Sekoita kulhossa ne ja hienonnetut yrtit sekä sokeri, suola, mustapippuri, oliiviöljy, sitruunamehu ja raastettu kuori. Kääntele lopuksi joukkoon kaprikset.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta pasta lävikössä.

3. Kuumenna iso korkeareunainen paistinpannu liedellä, ja lämmitä salsakastiketta hieman. Lisää joukkoon valutettu kuuma pasta ja kääntele maut sekaisin.

4. Tarjoa pasta halutessasi parmesaaniraasteen kera.

Lisää pastaruokia:

Pastaa_ja_parsakaalia

Pastaa ja paahdettua parsakaalia

Pasta carbonara

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti

926049-lihapullapasta.jpg

Kiireisen lihapullapasta

Kotiliesi.fi: Kalastajan pasta

X