Reseptit

Täytetty munakoiso (Imam bayildi)

Täytä munakoisot herkullisella tomaatti-sipulutäytteellä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pientä munakoisoa

täyte:

  • 4 sipulia
  • 6-8 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 4 suurta tomaattia
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • sokeria

Lisäksi:

  • 2 dl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Pistele munakoisot ja kypsennä niitä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia, että ne pehmenevät hieman.

Tee munakoisoihin pitkä syvä viilto lähes pohjaan asti. Avaa munakoisot ja koverra osa sisuksesta irti täytettä varten. Hienonna sisus.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää sipulit, valkosipuli ja hienonnettu munakoison sisus. Kuullota muutama minuutti. Huuhdo ja hienonna tomaatit ja lisää ne muiden täyteaineiden joukkoon. Lisää hienonnettu persilja ja mausta täyteseos maun mukaan suolalla, mustapippurilla sekä sokerilla. Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Jaa täyte munakoisoihin ja nosta ne paistokasariin. Sekoita öljy, vesi ja sitruunamehu keskenään. Kaada seos munakoisojen päälle. Kuumenna, pane kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Anna munakoisojen jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja tarjoa ne sitruunalohkojen kanssa.

X