Täytetty porsaan ulkofilee
Omenalla ja salvialla täytetty porsaan ulkofilee sopii myös joulupöytään.
Ainekset
Täytetty porsaan ulkofilee
- noin 1 kg porsaan ulkofileetä
- 3 rkl sinappia
- 0.5 tl suolaa
- ¼-½ tl rouhittua mustapippuria
Täyte
- 2 hapanta omenaa
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen rouhittua mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
Sitomiseen
- kutistumatonta puuvillalankaa
Paistamiseen
- 1 tl rasiamargariinia
- 1 tl rypsiöljyä
Valmistusohje
Täytetty porsaan ulkofilee tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin täyte. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki. Lisää omenakuutiot ja mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen kypsyä 5 minuuttia, jotta omenat pehmenevät. Lisää seokseen hienonnettu salvia. Nosta pannu jäähtymään.
2. Leikkaa porsaanfileestä pituussuunnassa noin 1 ½ cm:n paksuinen tasainen levy, jotta sen voi täyttää. Nuiji lihan pinta kevyesti. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
3. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.
4. Ruskista lihakäärö kauttaaltaan pannulla. Mausta lihan pinta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullaan ja nosta rulla uunivuokaan. Paista 150 asteessa reilun tunnin ajan. Filee on kypsää, kun sisälämpötila on 68-70 astetta. Kääri täytetty porsaan ulkofilee hetkeksi folioon.
Saatat pitää myös omenalla glaseeratusta porsaankyljestä Henri Alénin tapaan.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään porsaan kylkirulla omena-gorgonzolatäytteellä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous