Reseptit

Täytetyt herkkusienet

Täytetyt herkkusienet sopivat illanistujaisten tarjottaviksi. Nauti sienet uunituoreena.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 suurta herkkusientä

täyte:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 1-2 säilykepaprikaa
  • 3-4 persiljanoksaa
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • öljyä

koristeeksi:

  • säilykepaprikaa

Valmistusohje

Täytetyt herkkusienet sopivat hyvin tapas-tarjoiluun. Nauti ne kuumana, silloin ne ovat parhaimmillaan.

Poista herkkusienistä jalat ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna kinkku, säilykepaprika ja persilja. Poista leipäviipaleesta kova kuori ja murenna sisus.

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää hienonnetut sienten jalat, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Hauduta hetki. Lisää loput täyteaineet
ja kuumenna seos. Jaa täyte herkkusienten lakkeihin ja nosta sienet uunivuokaan.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

Koristele täytetyt herkkusienet paprikalla.

X