Reseptit

Täytetyt patongit

Parasta rantaruokaa lomapäivän ratoksi: mausteisilla jauhelihapihveillä täytettyjä patonkeja ja itse tehtyä inkivääriolutta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 patonkia
  • öljyä, voita tai majoneesia
  • suikaloitua salaattia
  • 1 porkkana
  • ½ kurkkua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 hienonnettu nippusipuli
  • ½ hienonnettu chili
  • tilkka öljyä
  • suolaa, pippuria, sokeria

pihvit:

  • 200 g sikanautajauhelihaa
  • 300 g lammasjauhelihaa
  • 1 dl valkoista leipärouhetta
  • 1 muna
  • ½ dl vettä tai maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1–1½ tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl silputtua persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

 

1.  Tee ensin pihvitaikina. Pane leipämuruset kulhoon, lisää muna, jogurtti tai vesi ja sitruunamehu. Anna turvota hetki. Lisää jauheliha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta käsin noin 10 pientä pihviä. Sipaise pihvit öljyllä ja anna maustua hetki.

2. Pilko porkkana ja kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi, lisää silputtu sipuli ja chili. Pirskota sekaan viinietikka, mausteet ja tilkka öljyä. Anna maustua.

3. Grillaa pihvit melko kuumalla hiilloksella tai grilliparilalla. Halkaise patongit ja voitele voilla tai majoneesilla tai sivele hyvällä oliiviöljyllä. Halutessasi voit lämmittää leivät grillissä ennen täyttämistä.

4. Pane leiville salaattisuikaleita, kasvismosaiikkia ja pihvit. Lisää pinnalle halutessasi tuoreyrttejä ja majoneesia tai maustamatonta jogurttia.

X