Reseptit

Täytetyt pestotomaatit

Täytetyt pestotomaatit tarjoillaan hyvän leivän ja vihersalaatin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 keskikokoista tomaattia
  • 3-4 rkl itse tehtyä pestoa
  • n. 2 dl kypsää couscousia tai riisiä
  • 150 g siitake- tai herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • pinnalle:
  • korppujauhoja
  • (juustoraastetta)

Valmistusohje

 

Keitä couscous tai riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sienet ja sipuli. Paista seosta pannulla öljyssä viitisen minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita sienet riisiin tai couscousiin. Lisää pesto ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaattien pääpuolelta pois ohut viipale ja koverra lusikalla siemenet. Täytä tomaatit ja ripottele pinnalle korppujauhoja (ja juustoraastetta). Kypsennä tomaatteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Ota tomaatit heti pois uunista, kun ne alkavat halkeilla.

X