Reseptit

Täytetyt portobellot

Tomaateilla ja mozzarellalla täytetyt portobellot sopivat vaikkapa kevyeksi pizzan korvaajaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmstöm/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2–3 rkl voita sulatettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 8 isoa portobello-sientä
  • 200 g minimozzarellaa
  • 200 g minitomaatteja
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl balsamisiirappia

Valmistusohje

1. Sekoita voin joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi. Poista portobelloista jalat ja sipaise sienet valkosipulivoilla. Lado sienien lakit leivinpaperilla peitetylle uunipellille kupera puoli paperia vasten.

2. Halkaise minimozzarellat ja –tomaatit. Lado juustoa ja tomaattia tiiviisti sienten sisäpinnoille ja lisää väleihin basilikan lehtiä.

3. Paista sieniä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

4. Ripottele kuumille sienille kaprikset ja viimeistele balsamisiirapilla. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Katso myös:
Grillatut, täytetyt herkkusienet, Ruoka.fi Kolmen sienen cannellonit, Ruoka.fi Sienikroketit, Kotiliesi.fi

 

X