Reseptit

Täytetyt uuniomenat

Rusinoista, pähkinöistä ja luumuista syntyy makea täyte uuniomenoille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa kotimaista omenaa

Täyte

  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä
  • 1 dl suikaloituja kuivattuja luumuja
  • 0.5 dl keltaisia rusinoita
  • 4 rkl vaaleaa siirappia
  • 75 g sulatettua voita

Lisäksi

  • vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Valmistusohje

1. Leikkaa kuorimattomat omenat poikittain kahtia. Koverra pois siemenkota niin, että keskelle syntyy kuoppa. Jaa pähkinä-luumu-rusinaseos omenoiden päälle. Valuta pinnalle siirappi ja voisula.

2. Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja täyte saanut vähän väriä. Kypsennysaika riippuu omenoiden lajikkeesta. Nauti omenat lämpiminä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

X