Täytetyt uuniomenat
Rusinoista, pähkinöistä ja luumuista syntyy makea täyte uuniomenoille.
Ainekset
- 4 isoa kotimaista omenaa
Täyte
- 1 dl rouhittuja pähkinöitä
- 1 dl suikaloituja kuivattuja luumuja
- 0.5 dl keltaisia rusinoita
- 4 rkl vaaleaa siirappia
- 75 g sulatettua voita
Lisäksi
- vaniljakastiketta tai -jäätelöä
Valmistusohje
1. Leikkaa kuorimattomat omenat poikittain kahtia. Koverra pois siemenkota niin, että keskelle syntyy kuoppa. Jaa pähkinä-luumu-rusinaseos omenoiden päälle. Valuta pinnalle siirappi ja voisula.
2. Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja täyte saanut vähän väriä. Kypsennysaika riippuu omenoiden lajikkeesta. Nauti omenat lämpiminä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous