Reseptit

Itse tehty viili ja mansikoita

Voi, että viilin tekeminen itse on helppoa. Viili ja mansikat on raikas kesäaamun aloitus.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk viiliä
  • 8 dl kevyt- tai kulutusmaitoa

Mansikat

  • 3 dl mansikoita
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl tomusokeria
  • 2 tl hienonnettua laventelia (tai rosmariinia)

Valmistusohje

1. Jaa viili neljään annoskulhoon. Lisää jokaiseen tilkka maitoa ja sekoita tasaiseksi. Täytä kulhot lopulla maidolla ja peitä ne leivinpaperilla ja puhtaalla keittiö- tai leivinliinalla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 2–4 vuorokautta.

2. Viili on valmista, kun se on kiinteää. Peitä viilikulhot kelmulla ja nosta ne jääkaappiin muutamaksi tunniksi, että ne kylmenevät.

3. Kuutioi tai viipaloi mansikat. Mausta limetin mehulla, sokereilla ja laventelilla. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.

4. Lusikoi marinoituja mansikoita viilien pinnalle ja tarjoile aamu- tai välipalana, jopa jälkiruokana.

Lisää raikkaita aamupaloja:

avokado-mansikkasmoothie

Avokado-mansikkasmoothie

chia-mango-pannacotta

Chia-mangopannacotta

977003-Tuorepuuro_copuright_jukkap.jpg

Mantelinen tuorepuuro

Kotiliesi.fi: Kasvismunakasrullat

X