Reseptit

Tämä resepti on hitti! Näin helposti syntyvät temaki-sushit

Kokeile rohkeasti näyttäviä temaki-susheja. Nämä illanistujaisherkut ovat yllättävän helppotekoisia. Temaki-sushin muoto muistuttaa jäätelötuuttia. Voit kääriä temakit valmiiksi tai antaa illanistujaisvieraiden kääriä ne itse. Tarjoa sushitötteröiden lisukkeena soijakastiketta ja wasabitahnaa. Lisukkeeksi tai täytteeksi sopii myös gari eli marinoidut inkiväärilastut.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 Nori-merileväarkkia
  • noin 250 g nahatonta ja ruodotonta lohta
  • 1/2 tl suolaa
  • 11/2 rkl teryakikastiketta
  • 1 avokado
  • pala kurkkua
  • wasabitahnaa
  • mustia seesaminsiemeniä

Sushiriisi

  • 3 dl sushiriisiä
  • 4 dl vettä
  • 11/2 rkl riisiviinietikkaa
  • 11/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Temaki-sushien valmistus
Sushi_1

1. Valmista ensin riisi: Huuhdo sushiriisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Laita valutettu riisi ja kylmä vesi kattilaan. Kuumenna ensin kiehuvaksi ja käännä levy sen jälkeen hyvin miedolle. Anna riisin kiehua hiljalleen 20 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta.

Sushi_2

2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa huolella. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla noin 10 minuuttia.

Sushi_3

3. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Anna riisin jäähtyä.

Sushi_4

4. Leikkaa lohi sentin paksuisiksi vinoiksi viipaleiksi. Paista lohiviipaleita teflonpintaisella pannulla 10 sekuntia per puoli niin pinnat saavat kauniin värin. Nosta lohiviipaleet lautaselle, mausta suolalla ja valuta ja sivele päälle teryakikastike. Anna jäähtyä.

Sushi_5

5. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa viipaleiksi. Suikaloi kurkku ohuiksi tikuiksi.

Sushi_6

6. Halkaise norilevyt kahteen osaan joko veitsellä tai saksilla.

Sushi_7

7. Levitä sushiriisiä kostealla kädellä merileväarkin vasempaan kulmaan ja painele tasaiseksi. Sipaise pintaan hieman wasabitahnaa.

Sushi_8

8. Nostele riisin päälle kulmittain lohta, avokadoa ja kurkkua. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Sushi_9

9. Aloita kääriminen kääntämällä alakulma täytteiden päälle vinottain. Kääri temakit jäätelötötterön muotoon ja kiinnitä kulma muutamalla keitetyn sushiriisin jyvällä. Tarjoa heti, jotta ne eivät kostu ja levä pysyy rapeana.

Maista myös näitä susheja:

985948-Maki-Sushi,590.jpg

Sushiateria

772212-sushi.jpg

Uramakisushit

824022-sushi.jpg

Norimaki eli sushirullat

Kotiliesi.fi: Sushipalat

X