Reseptit

Termarilettu

Lettutakinan voi pakata termospulloon ja ottaa mukaan retkelle.

Teksti:
mukulat maalla -kirja
Kuvat:
Katariina Vuori

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 9 dl maitoa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Jäähdytä 1–2 termospulloa pitämällä niissä kylmää vettä puolesta tunnista tuntiin.

Mittaa jauhot taikinakulhoon. Riko joukkoon kananmunat ja sekoita, kunnes munien rakenne rikkoontuu ja ne sekoittuvat jauhojen joukkoon.

Kaada sekaan maito ja kivennäisvesi samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi sokeri ja suola, sekoita.

Tyhjennä termospullot vedestä ja täytä ne lettutaikinalla. Sulje korkit hyvin ja pakkaa termospullot mukaan retkelle. Tarvitset mukaan retkipaistinpannun, paistinlastan sekä paistorasvaa.

Letut on lyömätön kesäherkku:

talkkuna-marjaohukaiset

Talkkuna-marjaohukaiset

omenahillolla täytetyt kookosohukaiset

Omenahillolla täytetyt kookosohukaiset

korvapuustiletut

Korvapuustiletut ja jäätelöä

Kotiliesi.fi: Kahden suklaan letut

X