Reseptit

Thai-lohikeitto

Mausteinen thaikeitto lämmittää ihanasti pakkassäällä. Ainesluettelo on pitkähkö, mutta kaikki ainekset löytyvät hyvin varustetusta lähimarketista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g nuudeleita
  • 400 g fileoitua lohta
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 8 dl vettä
  • 2 kala- tai kanaliemikuutiota
  • 1 rkl silpottuja kaffirlimetinlehtiä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni punainen paprika
  • 0.5 kesäkurpitsaa
  • 1 chilin palko
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl thaikalakastiketta tai soijaa
  • 1 limetin mehu
  • ripaus sokeria
  • 8 minitomaattia
  • korianteria ja/tai basilikaa

Valmistusohje

1.Leikkaa lohi isoiksi kuutioiksi.

2.Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi kesäkurpitsa ja puolita viipaleet. Viipaloi chili ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna inkivääri. Suikaloi paprika.

3.Kuumenna öljy kattilassa, lisää currytahna, inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna sekoitellen minuutti. Lisää vesi, murenna sekaan liemikuutiot ja lisää kaffirlimetin lehdet. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää kookosmaito, kerma, kalakastike, sokeri ja chiliviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja anna kiehua vain hetki. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.

4.Lisää lopuksi kalapalat ja tomaatit, kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna hautua pari minuuttia. Mausta keitto limettimehulla ja pane kansi kattilan päälle.Anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Keitä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa nuudelit suoraan keittokippojen pohjalle. Kauho päälle keitto ja lisää pinnalle reilusti korianteria ja/tai basilikaa.

Vinkki: Osta lohta vähän enemmän ja tee lapsille oma perinteinen, perunoilla ja porkkanoilla höystetty lohiketto.

X