Thaikasviksia ja seesamilohta
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa tai 1 parsakaali
- 100 g sokeriherneenpalkoja
- 100 g minimaisseja
- 1 chilin palko
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- limettimehua
- 3 rkl öljyä
- kasvis- tai kanalientä
- 1 rkl thaikalakastiketta
- 400 g fileoitua lohta
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Thaikastiketta ja seesamilohta reseptissä lohi kuorrutetaan seesaminsiemenillä ja paistetaan kypsäksi vokissa.
Kuori ja paloittele parsat tai lohko parsakaali kukinnoiksi. Puolita herneet ja maissit pitkittäin. Raasta inkivääri ja silppua chili. Pikapaista kasvikset vokissa parissa erässä, siirrä kattilaan ja lisää vähän lientä. Puserra päälle limettimehua. Kuumenna pari minuuttia, viimeistele kasvikset kalakastikkeella ja ripauksella suolaa.
Leikkaa lohi kuutioiksi. Kääntele kuutiot suolalla ja pippurilla maustetuissa seesaminsiemenissä. Paista kalapalat kypsiksi öljyssä vokissa ja tarjoa kuumien kasvisten kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous