Reseptit

Thaimaalaiset broileripyörykät

Thaimaalaiset lihapullat tehdään broilerin jauhelihasta. Tarjoa thaipyörykät vokkikasvisten kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Thaimaalaiset pyörykät tehdään broilerin jauhelihasta. Tarjoa thaipyörykät vokkikasvisten kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Thaimaalaiset broileripyörykät

  • 400 g kananpojan jauhelihaa
  • 2 rkl thaichilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 limetin mehu
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1-2 raastettua valkosipulinkynttä
  • 5 dl kanalientä
  • 1/2 dl silputtua korianteria tai thaibasilikaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta korianteria tai thaibasilikaa

Valmistusohje

Thaimaalaiset broileripyörykät valmistuvat helposti näin:

1. Mittaa chilikastike, soija ja limettimehu kulhoon. Sekoita joukkoon muna. Lisää korppujauhot ja anna niiden turvota nesteessä hetki. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Hienonna yrtit. Sekoita inkivääri- ja valkosipuliraasteet, yrttisilppu, suola ja jauheliha korppujauhoseokseen. Mausta taikina vielä mustapippurilla.

2. Pyörittele taikina pieniksi pyöryköiksi. Kuumenna kattilassa kanaliemi kiehuvaksi. Keitä pyörykät parissa erässä kypsiksi hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on noin 5 minuuttia.

3. Halutessasi voit ruskistaa pyörykät ennen tarjoamista öljyssä vokkipannulla. Silppua broileripyöryköiden pinnalle tuoretta korianteria tai basilikaa.

4. Tarjoa thaimaalaiset broileripyörykät esimerkiksi aasialaisen maapähkinöillä höystetyn salaatin kanssa.

Vinkki: Kokeile myös Aaasialaisia lihapullia, kofta korma -lihapyöryköitä tai aasialaiset lohipyöryköitä

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään malai koftat eli intialaiset kasvispyörykät

X