Tikkamausteseoksessa marinoidut jättikatkaravut
Tikkamausteseoksessa marinoitujen jättikatkarapujen lisukkeina on kurkkuraitaa ja raikasta kachumber-salaattia.
Ainekset
- 16–20 raakaa kuorittua jättikatkaravunpyrstöä
- 1/2 dl korianteri- ja minttusilppua
- 1 rkl limettimehua
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 tl silputtua chiliä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl garam masalaa
- 1/2 tl kurkumaa tai paprikajauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl jogurttia
Valmistusohje
1. Sulata ja kuori ravut. Tee pyrstöön viilto ja poista suoli. Sekoita yrttisilput ja mausteet jogurttiin. Pane ravunpyrstöt muovipussiin, kaada päälle jogurttimarinadi. Solmi pussi kiinni ja anna ravunpyrstöjen maustua 1–2 tuntia.
2. Valuta ravut liemestä ja kuivaa kevyesti talouspaperilla. Pujota ravunpyrstöt bambuvartaisiin. Sipaise vartaat kevyesti öljyllä. Kuumenna parilapannu tai grilli. Paahda vartaita noin 3 minuuttia puoleltaan.
3. Tarjoa ravut chapati-leipien ja kachumber-salaatin kanssa. Maut täydentää kurkkuraita.
Katso myös:
Grillatut, tuliset jättikatkaravut, Ruoka.fi
Kala-äyriäisvartaat, Ruoka.fi
Keväinen rapupaistos, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous