Reseptit

Tillillä maustettu lohi-riisilaatikko

Lohi-riisilaatikko on lempeän maukas kotiruokaklassikko, joka on taas päässyt trendiruokien seuraan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl (tummaa) puuroriisiä
  • 7 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio tai 1/2 tl suolaa
  • 400 g lohta + 1 tl merisuolaa
  • 4 dl punaista maitoa
  • 2 isoa tai 3 pientä munaa
  • 100 g maustettua tuorejuustoa (esim ruohosipuli-, pippuri- tai piparjuuri)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl silputtua tilliä

päälle:

  • korppujauhoja
  • voinokareita

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi sentin viipaleiksi, mausta suolalla ja anna suolautua sillä välin, kun valmistelet riisin.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutio tai suola ja riisit. Hauduta riisi kypsäksi, valuta ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita tuorejuusto ja munat maitoon, mausta pippurilla ja suolaripauksella.

3. Levitä kerros riisiä voidellun uunivuoan pohjalle, lisää lohiviipaleita ja reilusti tilliä. Toista kerroksia, kunnes vuoka on täynnä. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa laatikon kostukkeena voilla ja tillisilpulla höystettyä kalalientä.

Katso myös:

Hanna Gullichsenin lohi-riisilaatikko
Nopea lohilaatikko
Lohi-pastavuoka

X