Timjamilla maustettu broileri-juurespata
Broileripata edustaa patareseptien klassista ranskalaista, suuntausta. Timjamin, broilerin ja valkoviinin liitto ei voi epäonnistua.
Ainekset
- 4 kpl broilerin koipireisiä
- 2 rkl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 500 g porkkanaa
- 300 g palsternakkaa
- ½ ruukkua tuoretta timjamia
- 0,5 l kanalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 120 g smetanaa
Valmistusohje
1. Kuivaa koipireidet talouspaperilla ja sipaise pinnat öljyllä. Ruskista koivet kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla ja nosta koivet pataan.
2. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakat. Ruskista ne nopeasti paistinpannulla ja kaada pataan.
3. Lisää pataan reilusti tuoretta timjamia sekä kanaliemi, valkoviini ja smetana. Kääntele aineksia hieman ja nosta pata 180-asteiseen uuniin. Hauduta kannen alla noin 1 tunti.
4. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous