Tofuvartaat ja pähkinäkastike
Tofuvartaat tarjoillaan thaityyliin maapähkinäkastikkeen kanssa. Maapähkinälevite suurustaa kastikkeen, antaa makua ja lisää kasvisruuan proteiinipitoisuutta.
Ainekset
- 400 g tofua
- 4 tl seesamiöljyä
- 4 tl soijakastiketta
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 punainen chili
- 200 g kirsikkatomaatteja tai paprikaa (punaisia ja keltaisia)
- puisia varrastikkuja
Pähkinäkastike:
- 1 dl maapähkinälevitettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl voimakasta curryjauhetta
- 1 dl kookosmaitoa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 dl appelsiinimehua
- 1 tl tummaa sokeria
Valmistusohje
- Poista chilistä siemenet, pilko se ja sekoita seesamiöljyn, soijakastikkeen, sitruunamehun ja inkiväärin kanssa marinadiksi.
- Kuutioi tofu ja pane marinadiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi, säilytä viileässä.
- Tee kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä. Lisää curry, kookos, soijakastike ja sokeri ja sekoita, kunnes kuumenee.
- Pujota vartaisiin marinoitua tofua ja tomaatteja tai paprikoita, ja paista pannulla tai grillissä joka puolelta pari minuuttia. Lisää halutessasi vartaisiin myös sipulia.
- Tarjoa tofuvartaat riisin, pähkinäkastikkeen ja salaatin kera.
1300 kJ (310 kcal)/1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous