Reseptit

Tofuvartaat ja pähkinäkastike

Tofuvartaat tarjoillaan thaityyliin maapähkinäkastikkeen kanssa. Maapähkinälevite suurustaa kastikkeen, antaa makua ja lisää kasvisruuan proteiinipitoisuutta.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g tofua
  • 4 tl seesamiöljyä
  • 4 tl soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 200 g kirsikkatomaatteja tai paprikaa (punaisia ja keltaisia)
  • puisia varrastikkuja

Pähkinäkastike:

  • 1 dl maapähkinälevitettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl voimakasta curryjauhetta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 tl tummaa sokeria

Valmistusohje

 

  1. Poista chilistä siemenet, pilko se ja sekoita seesamiöljyn, soijakastikkeen, sitruunamehun ja inkiväärin kanssa marinadiksi.
  2. Kuutioi tofu ja pane marinadiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi, säilytä viileässä.
  3. Tee kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä. Lisää curry, kookos, soijakastike ja sokeri ja sekoita, kunnes kuumenee.
  4. Pujota vartaisiin marinoitua tofua ja tomaatteja tai paprikoita, ja paista pannulla tai grillissä joka puolelta pari minuuttia. Lisää halutessasi vartaisiin myös sipulia.
  5. Tarjoa tofuvartaat riisin, pähkinäkastikkeen ja salaatin kera.

1300 kJ (310 kcal)/1 annos

X