Reseptit

Tomaatti-inkiväärikeitto

Tomaatti-inkiväärikeitto on aromikas ateria, jonka maku saa loppusilauksen tuoreista yrteistä.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta inkivääriä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl tuoreita yrttejä (timjami, persilja, basilika)
  • 6 dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-inkiväärikeitto valmistetaan tomaateista,sipulista ja porkkanoista ja maustetaan tuoreella inkiväärillä ja yrteillä

1. Leikkaa tomaattien päihin ristiviillot ja kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta ne nopeasti kylmään veteen ja valuta vadille. Vedä tomaattien kuoret pois ja poista kannat, lohko ja survo sauvasekoittimella, painele sitten siivilän läpi.

2. Kuullota lohkottu sipuli pannulla öljyssä murskattujen valkosipulinkynsien ja paloiteltujen porkkanoiden kanssa. Lisää tomaattisose, raastettu inkivääri, laakerinlehti ja yrtit sekä vesi. Keitä seosta, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja rouhittua mustapippuria.

X