Tomaatti-inkiväärikeitto
Tomaatti-inkiväärikeitto on aromikas ateria, jonka maku saa loppusilauksen tuoreista yrteistä.
Ainekset
- 1 kg tomaatteja
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- tuoretta inkivääriä
- 1 laakerinlehti
- 1 dl tuoreita yrttejä (timjami, persilja, basilika)
- 6 dl vettä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Tomaatti-inkiväärikeitto valmistetaan tomaateista,sipulista ja porkkanoista ja maustetaan tuoreella inkiväärillä ja yrteillä
1. Leikkaa tomaattien päihin ristiviillot ja kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta ne nopeasti kylmään veteen ja valuta vadille. Vedä tomaattien kuoret pois ja poista kannat, lohko ja survo sauvasekoittimella, painele sitten siivilän läpi.
2. Kuullota lohkottu sipuli pannulla öljyssä murskattujen valkosipulinkynsien ja paloiteltujen porkkanoiden kanssa. Lisää tomaattisose, raastettu inkivääri, laakerinlehti ja yrtit sekä vesi. Keitä seosta, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Kommentit
Kiva helppo ohje,inkivääri on jännän makunen. Täytyy kokeilla tomaattikeittoa. Tykkään tomaateista yli kaiken
Kommentit
Kiva helppo ohje,inkivääri on jännän makunen. Täytyy kokeilla tomaattikeittoa. Tykkään tomaateista yli kaiken
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous