Reseptit

Tomaatti-papusalaatti ja kotijuusto

Pavut ja paistettu kotijuusto tekevät salaatista ruokaisan. Kokeile salaattiin myös halloumi-juustoa. Salaatti sopii vaikka lounaaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g minitomaatteja
  • 2 pientä punasipulia
  • 1 chilipalko
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 100 g kypsiä edamame- tai härkäpapuja
  • 200 g kotijuustoa
  • 1 dl hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Puolita minitomaatit ja viipaloi sipulit. Hienonna chili.

2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, punaviinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Lisää joukkoon sipulit ja chili, ja anna tekeytyä hetki. Kääntele sitten joukkoon myös minitomaatit ja pavut. Jätä maustumaan.

3. Leikkaa kotijuusto viipaleiksi ja kuivaa ne talouspaperilla. Sipaise paistinpannun pintaan hieman oliiviöljyä. Nosta viipaleet kuumalle paistinpannulle ja paista niihin nopeasti väriä molemmin puolin.

4. Jaa tomaatti-papusalaatti lautasille, ja lisää päälle juustoviipaleet. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Lisää maukkaita salaatteja:

raikas kasvissalaatti

Raikas kasvissalaatti

Broileri-bulgursalaatti

Broileri-bulgursalaatti

 Voimasalaatti
X