Reseptit

Tomaattibruschetta

Bruschetta on klassinen italialainen alku- tai välipala, joka sopii mitä parhaimmin vaikka tervetuliaisnaposteltavaksi tai kivaksi alkupalaksi.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300-400 g kirsikkatomaatteja
  • pari oksaa tuoretta basilikaa
  • 3-4 kynttä valkosipulia
  • 0.5 dl hyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • eilistä hiivaleipää

Valmistusohje

Pilko tomaatit 6–8 palaan, laita kulhoon, lisää silputtu basilika ja murskatut valkosipulinkynnet.

Mausta suolalla, sokerilla ja kaada päälle oliiviöljy. Sekoita.

Pariloi tai grillaa vähän jo kuivuneet hiivaleivän siivut raidallisiksi.

Valuta kuumien leipien päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä. Levitä tomaattisilppu leiville ja pyöräytä päälle mustapippuria myllystä.

X