Tomaattikeitto ja paistettuja kikherneitä
Raikas mutta ihanan kevyt tomaattikeitto maustetaan espanjalaisittain lorauksella valkoviiniä, ripauksella savupaprikaa ja reilulla kourallisella tuoretta basilikaa.
Ainekset
Tomaattikeitto:
- 2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 tl sokeria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 ruukku basilikaa
- 1/4 tl suolaa)
Paistetut hunajakikherneet
- 1 tlk (290 g) kikherneitä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan paseerattu tomaatti ja valkoviini. Kuumenna.
2. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, sokeri, savupaprikajauhe ja chilijauhe. Keitä keskilämmöllä kannen alla poristen 10 minuuttia. Hienonna basilikan lehdet ja varret. Lisää keiton joukkoon.
3. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Mittaa paistinpannulle öljy. Lisää kikherneet, hunaja ja suola. Paista pari minuuttia, kunnes kikherneet ovat lämpimiä.
4. Annostele keittoa lautasille. Lusikoi päälle kikherneitä ja halutessasi rasvatonta raejuustoa.
Nämä tomaattikeitot vievät kielen mennessään:
Tomaattikeitto intialaisittain
Uunissa paahtunut tomaattikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous