Reseptit

Tomaattinen kala-katkarapupata

Tomaattinen kala-katkarapupata sopii loistavasti myös illanistujaisten ruoaksi tuoreen patongin kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g tuoretta kalaa (esim. lohta, kirjolohta, kuhaa)
  • 200 g isoja pakastekatkarapuja
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1–2 dl vettä tai valkoviiniä
  • 2 prk hyvää tomaattimurskaa
  • 2 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta timjamia

Marinadi

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 limetin mehu
  • chilirouhetta
  • ripaus sokeria

Tarjoiluun

  • maalaispatonkia

Valmistusohje

1. Paloittele kalat ja sulata ja valuta katkaravut. Sekoita marinadin ainekset, ja laita kalapalat ja katkaravut seokseen maustumaan.

2. Hienonna valkosipulinkynnet, sipuli ja chili. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa paistinpannussa tai kasarissa ja lisää sipulit sekä chili. Kuullota pehmeiksi, ja lisää tomaattipyree. Sekoittele hetki, ja lisää vesi tai viini ja tomaattimurska sekä loput mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Lisää kalat ja katkaravut marinadeineen, ja hauduta vielä niin, että kala kypsyy.

4. Tarkista maku, ja tarjoile esimerkiksi hyvän leivän kera.

Katso myös:
Katkarapukasari, Ruoka.fi
Katkarapu-lohiseljanka, Ruoka.fi
Katkarapucouscous, Kotiliesi.fi

X