Tomaattinen kasvis-pastakeitto
Pastakeiton maku syvenee ajan myötä, joten keittoa kannattaa syödä seuraavanakin päivänä. Lisää kasvislientä, jos pastat ovat imaisseet sitä yön aikana.
Ainekset
- 1 sipuli
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pieni pala selleriä
- 1/2 purjo
- 1 rkl öljyä
- 1 l kasvislientä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 4 dl valitsemaasi pastaa (raakana)
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 dl tuoretta basilikaa tai oreganoa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat, palsternakka ja selleri, kuutioi tasakokoisiksi. Halkaise purjo pituussuunnassa ja hienonna. Kuullota öljytyssä kattilassa sipuleita ja kasviksia pari minuuttia.
2. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja kuivat mausteet, keitä viisi minuuttia. Lisää sen jälkeen pastat ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi hienonnettua tuoretta basilikaa tai oreganoa.
Tuunaa: Lisää valmiiseen keittoon 200 g ruskistettua naudanjauhelihaa, viimeistele keitto parmesaanilastuilla. Tarjoa lisänä tuoretta leipää
Katso myös:
Paprika-jauhelihaminestrone, Ruoka.fi
Jauheliha-kasviskeitto, Ruoka.fi
Lihapulla-tortellinikeitto, Kotiliesi.fi
Kommentit
Oli kyllä mukava valmistaa ja melko selkeä ohje. Kiitos siitä 🙂
Kommentit
Oli kyllä mukava valmistaa ja melko selkeä ohje. Kiitos siitä 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous