Reseptit

Tomaattinen kidneypapukeitto ja nachoja

Kun maustat tomaattikeiton ripauksella kaakaojauhetta, tomaatin terävä maku pyöristyy ja siihen tulee suklaista paahteisuutta. Keiton maku muuttuu sitä paremmaksi, mitä kauemmin haudutat sitä, mutta keitto maistuu ihanalta myös vartissa valmistettuna.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Pekka Holmstöm

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tlk (300 g) kidneypapuja
  • 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2-1 tl chilirouhetta
  • 2 dl ruokakermaa

Lisäksi

  • 2 dl raastettua cheddarjuustoa
  • 1/2 dl hienonnettua korianteria
  • 100 g maissilastuja

Valmistusohje

1. Huuhtele kidneypavut lävikössä kylmällä vedellä.

2. Mittaa kattilaan paseerattu to­maatti ja vesi. Lisää kidneypavut, kasvisliemikuutio, kaakaojauhe, jeera, sokeri ja chilirouhe. Kuu­menna ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia. Lisää joukkoon ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Nostele keittoa keittolautasille. Raasta päälle cheddarjuustoa. Li­sää päälle hienonnettua korianteria. Nauti keittoa nachojen kera, kokeile lusikoida keit­toa niillä.

Kurkkaa myös nämä lämmittävät keitot:

meksikolainen_tortillakeitto

Meksikolainen tortillakeitto

papu-tomaatti-kasviskeitto

Papu-tomaatti-kasviskeitto

tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

Tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

Kotiliesi.fi: Kikherne-tomaattikeitto

X