Tomaattinen kidneypapukeitto ja nachoja
Kun maustat tomaattikeiton ripauksella kaakaojauhetta, tomaatin terävä maku pyöristyy ja siihen tulee suklaista paahteisuutta. Keiton maku muuttuu sitä paremmaksi, mitä kauemmin haudutat sitä, mutta keitto maistuu ihanalta myös vartissa valmistettuna.
Ainekset
- 1 tlk (300 g) kidneypapuja
- 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
- 3 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl sokeria
- 1/2-1 tl chilirouhetta
- 2 dl ruokakermaa
Lisäksi
- 2 dl raastettua cheddarjuustoa
- 1/2 dl hienonnettua korianteria
- 100 g maissilastuja
Valmistusohje
1. Huuhtele kidneypavut lävikössä kylmällä vedellä.
2. Mittaa kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi. Lisää kidneypavut, kasvisliemikuutio, kaakaojauhe, jeera, sokeri ja chilirouhe. Kuumenna ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia. Lisää joukkoon ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Nostele keittoa keittolautasille. Raasta päälle cheddarjuustoa. Lisää päälle hienonnettua korianteria. Nauti keittoa nachojen kera, kokeile lusikoida keittoa niillä.
Kurkkaa myös nämä lämmittävät keitot:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous