Reseptit

Tomaattinen poropasta

Poron käristyslihasta syntyy helposti kastike pastalle. Ripottele pastan pinnalle parmesaaniraastetta ja viimeistele annokset rouhitulla mustapippurilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 350 g paistista vuoltua käristyslihaa (myös Pirkka Nopea poronkäristys käy)
  • voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • 5 dl lihalientä kuutiosta
  • 1 1/2 dl kermaa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 10 sokeriherneen palkoa
  • 600 g tuorepastaa
  • 50 g raastettua parmesaania
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Ruskista käristysliha voissa. Mausta suolalla. Hienonna sipuli ja kuullota silppua tomaattipyreen kanssa voissa paistinpannulla. Lisää liha pannulle ja kaada päälle lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa. Viimeistele kastike kermalla.

2. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja herneenpalot. Raasta parmesaanijuusto. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta hyvin ja annostele syville lautasille. Lusikoi päälle kuuma kastike, ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja viimeistele annokset rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa pasta tulikuumana.

Ohje: Tero Mäntykangas

Kokeile myös näitä ruokia poronlihasta:

972326-savuporosalaatti.jpg

Kylmäsavuporo-omenasalaatti ja puolukkamajoneesia

958029-keitto-karistyslihasta.jpg

Keitto käristyslihasta

813436-poronkaristys.jpg

Poro-juureskäristys

Kotiliesi.fi: Herkullinen poronkäristys

X