Tomaattinen poropasta
Poron käristyslihasta syntyy helposti kastike pastalle. Ripottele pastan pinnalle parmesaaniraastetta ja viimeistele annokset rouhitulla mustapippurilla.
Ainekset
- 350 g paistista vuoltua käristyslihaa (myös Pirkka Nopea poronkäristys käy)
- voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- 5 dl lihalientä kuutiosta
- 1 1/2 dl kermaa
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 10 sokeriherneen palkoa
- 600 g tuorepastaa
- 50 g raastettua parmesaania
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Ruskista käristysliha voissa. Mausta suolalla. Hienonna sipuli ja kuullota silppua tomaattipyreen kanssa voissa paistinpannulla. Lisää liha pannulle ja kaada päälle lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa. Viimeistele kastike kermalla.
2. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja herneenpalot. Raasta parmesaanijuusto. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta hyvin ja annostele syville lautasille. Lusikoi päälle kuuma kastike, ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja viimeistele annokset rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa pasta tulikuumana.
Ohje: Tero Mäntykangas
Kokeile myös näitä ruokia poronlihasta:
Kotiliesi.fi: Herkullinen poronkäristys
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous