Reseptit

Tuliset marinoidut munakoisot

Näissä munakoisoissa on potkua. Ne sopivat tapaksiksi sellaisenaan tai leivän kera ja makoisaksi raaka-aineeksi ruokaisaan salaattiin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 keskikokoista munakoisoa
  • 1+ 2 tl suolaa
  • 2 pientä punasipulia
  • 1 habanerochili tai punainen chilipalko
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl balsamiviinietikkaa
  • 11/2 –2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

n. 1 1/2 l kokoinen purkki

1. Leikkaa munakoisot noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne leivinpaperilla peitetyille uunipelleille. Ripottele pinnoille 1 tl suolaa ja anna itkettyä 15–20 minuuttia. Painele pinnat kuiviksi talouspaperilla ja paahda viipaleita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia niin, että viipaleet saavat väriä. Anna jäähtyä hieman.

2. Suikaloi punasipulit ja hienonna chili sekä valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon. Lisää joukkoon lehtipersilja, sokeri, balsamiviinietikka ja öljy sekä 2 tl suolaa. Sekoita hyvin.

3. Lado purkkiin kerroksittain paahdettuja munakoisoviipaleita ja mausteseosta. Sulje purkki tiiviisti ja kääntele sitä pari kertaa ylösalaisin niin, että maut sekoittuvat hyvin.

4. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään yön yli.

Lisää ruokia munakoisosta:

munakoiso-tomaattipasta

Munakoisotomaattipasta

Munakoisopaistos

Munakoisopaistos

736794-munakoisopihvit.jpg

Munakoisopihvit

Kotiliesi.fi: Intialainen munakoisosalaatti

X