Reseptit

Tummat chilibrowniet

Suklaa, mayaintiaanien aarre, on tahmaisissa suklaapaloissa, brownies-palat, höystetty chilillä ja aidoilla kultalehtihippusilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g voita
  • 200 g taloussuklaata
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl 1/2–1 tl chilihiutaleita
  • ripaus suolaa

Kuorrutus

  • 150 g tummaa (chili)suklaata (75%)
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

 

Valmista tummat chilibrowniet näin:

1. Sulata paloiteltu voi ja suklaa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sokerit, anna jäähtyä hetki. Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot, chili ja suola. Kaada taikina vuokaan.
2. Paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Paloittele suklaa pieneen kasariin, lisää kerma ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Levitä jäähtyneenä kakkulevyn pinnalle. Leikkaa levy paloiksi.

X